Agonda beach je úžasné miesto. Zamilovali sme si to tu na prvý pohľad, po špinavom Delhí a uponáhľanom Mumbai sa zdá, akoby tu zastal čas. Nie je sa kam ponáhľať. Na život na pláži sa ľahko zvyká. 
Ubytovanie je ideálne, malé plážové chatky nie sú práve ideál luxusu (aspon tá naša nie), ale máme všetko čo potrebujeme. Posteľ, posedenie pre dvoch, otvorená sprcha a wc. Cez deň je 35 stupňov, a noci sa trochu ochladí, ale to nám neprekáža. Počasie je príjemné. 
Našou jedinou starosťou je spánok, jedlo a leňošenie na pláži s pivkom v ruke. Arabské more je zvláštne, slané a pomerne teplé, ale vlny sú super. Jedlo je geniálne a ceny vôbec nie su vysoké. Očividne sú tu ľudia zvyknutí na turistov a tak máme široký výber jedál, aj alkoholu. Hoci je hlavná sezóna turizmu, vôbec to tu nie je preplnené. Reštaurácie sa zdajú poloprázdne, na pláži kde- tu stretnúť turistov a chatky tiež nie sú plne obsadené. To prispieva k pokojnej atmosfére celého miesta
 Dokonale sme si oddýchli a predĺžili sme si pobyt o jednu noc (3 noci + 1). Napriek tomu to zbehlo veľmi rýchlo a teraz nás čaká ďalšia náročná časť cesty. 

Zohnať vlak na juh je doslova umenie. Ideáne je priame spojenie až do Kochin (13h vlakom), odkial letíme do Thajska. No vlaky sú vypredané, do systému sa nám nepodarilo zaregistrovať a naša posledná šanca je prijať pomoc od priateľsky pôsobiaceho Inda, ktorý sa pokúsi kúpiť nám lístky na poslednú chvíľu. Snáď sa to podarí. V opačnom prípade to bude dlhá a náročná cesta.